Ученици ЈУСШЦ „Василије Острошки“ Соколац су данас, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, посјетили споменик који је посвећен свим солунским добровољцима сарајевско – романијске регије.

Том приликом ученици су положили вијенац свим српским јунацима који су дали своје животе у многим одбрамбено – отаџбинским ратовима, и на тај начин изразили захвалност за њихову огромну жртву. Захваљујући тој жртви ми и даље као народ постојимо на овим просторима, а омладина која је захвална својим прецима представља и гарант нашег опстанка.

На данашњи дан се слави и пробој солунског фронта, па је на ту тему и тему Дана српског јединства, слободе и националне заставе, одржано предавање од стране професора историје Тадије Тадића и Марине Благојевић. Овом приликом им се искрено захваљујемо на доприносу за реализацију овог догађаја.

Такође, и ученици Подручног одјељења у Хан Пијеску су истим поводом присуствовали часу историје који је одржан поред централног споменика у Хан Пијеску. Ученици ПО Хан Пијесак се захваљују професорици Јелени Бабић на одржаном предавању.