+387 57 400-670

ss72@skolers.org

НОВОСТИ -

У трагању за идентитетом

У трагању за идентитетом

У трагању за идентитетом Роман симболичног наслова – ,,Град за незбринуту дјецу“ Драгана Тепавчевића објављен је 2015. године, након што је његов рукопис награђен ,,Златном совом“. Читајући ово дјело, запажамо да је у питању психолошки напета прича, композиционо организована у два наративна тока, од којих први прати сјећања главног лика.

Излет за средњошколце: Пребиловци – Водопад Кравица – Мостар

Излет за средњошколце: Пребиловци – Водопад Кравица – Мостар

Излет за средњошколце: Пребиловци – Водопад Кравица – Мостар На једнодневни излет у Мостар средњошколци су ишли 15. и 16. априла. Полазак је био у 7.00 сати испред соколачке Спортске дворане. Пут је водио преко Сарајева, Коњица, Јабланице; у Пребиловце смо стигли око 12.00 сати. Предавање о страдању српског становништва.

За љепши град

За љепши град

За љепши град Април је мјесец чишћења града и уређења јавних површина. У четвртак, 11. априла, у организацији ОО Црвеног крста ,,Романија“ Соколац, тридесетак средњошколаца добровољно је учествовало у овој акцији, која ће трајати до 30. априла. Почетком мјесеца су ученици 1. разреда шумарске струке са професорицом Даном Мумовић посадили.

Изузетно успјешан дан за наше средњошколце

Изузетно успјешан дан за наше средњошколце

Изузетно успјешан дан за наше средњошколце На данашњи дан 6. априла 1941. године нацистичка Њемачка је у Другом свјетском рату без објаве рата напала Југославију. Београд, који је три дана раније проглашен отвореним градом, у 6.30 часова напала су 234 бомбардера и 120 ловаца. Већина житеља југословенске престонице је затечена.

Хуманитарни турнир у футсалу

Хуманитарни турнир у футсалу

Хуманитарни турнир у футсалу Савјет ученика ЈУ СШЦ “Василије Острошки” организује хуманитарни турнир у футсалу. Прикупљени новац биће намијењен за одлазак ученика на екскурзују. Турнир ће се одржати 6. априла 2024. године у новој спортској дворани са почетком од 12.00 часова. Цијена улазнице је 2 КМ. Позивамо све наше суграђане.

Друга деценија 21. вијека (4. дио)

Друга деценија 21. вијека (4. дио)

Друга деценија 21. вијека (4. дио) У 20 одјељења (Хан Пијесак – 4 одјељења гимназије) распоређено је 459 ученика школске 2016/2017; струке и образовни профили: шумарство и обрада дрвета (столар, шумарски техничар), економија, право и трговина (економски техничар), гимназија – општи смјер. Подјела старјешинстава по одјељењима IГ-1 – Тадија Тадић,.

Из мог угла

Из мог угла

Из мог угла ,,Колиба“, роман канадског писца Вилијама Пола Јанга, први пут објављен 2007, 52 седмице био је на првом мјесту листе ,, Њујорк тајмса“ као најчитаније дјело. Роман је преведен на 35 језика, по њему је 2017. снимљен истоимени филм у режији Стјуарта Хазелдина. На почетку романа упознајемо се.

Обиљежен 21.март – Међународни дан поезије

Обиљежен 21.март – Међународни дан поезије

Обиљежен 21.март – Међународни дан поезије Поводом Међународног дана поезије, 21. марта, ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ и чланови драмске секције, осмислили су музеј поезије. У кабинету српског језика у току дана ученици и професори могли су да играју квиз знања, почасте се слаткишима, уживају у лијепој музици, изаберу цитат.

Сигуран нет стиже у све школе Републике Српске

Сигуран нет стиже у све школе Републике Српске

Сигуран нет стиже у све школе Републике Српске Мтел и Министарство просвјете и културе РС потписали споразум о сарадњи о коришћењу Сигурног нета у школама Републике Српске. Дан након представљања друштвено одговорне кампање Мтела „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“, генерална директорка компаније Мтел Јелена Триван и министарка просвјете.

Сергеј Беатовић освојио 2. мјесто на регионалном такмичењу из информатике

Сергеј Беатовић освојио 2. мјесто на регионалном такмичењу из информатике

Сергеј Беатовић освојио 2. мјесто на регионалном такмичењу из информатике У суботу 16. марта 2024. године наша Школа је трећи пут узастопно била домаћин регионалног такмичења из информатике. Том приликом смо угостили 15 најбољих ученика из наше регије. Наш ученик Сергеј Беатовић (4г2) је освојио сјајно 2. мјесто са освојених.