Информатичка секција: Предавање о Интернету

У четвртак 15. децембра 2022. године информатичка секција наше школе одржала је предавање на тему – Интернет. С обзиром да је у питању медиј који је постао неизоставан дио наше свакодневнице, ученици су нагласили колико је битно да познајемо исти, како бисмо га могли на прави начин и користити.

Стога се први дио предавања састојао од кратког увода у историју интернета и његовог развоја у посљедњих неколико деценија, да би услиједио интерактивни дио у коме су присутни имали прилику да спознају бројне опасности које владају на интернету и којима смо сви неизбјежно изложени.

Чланови секције потрудили су се да покушају подићи свијест младих о важности заштите личних података и превенцији различитих малверзација, јер ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ!

Такође, секција је спровела анкету чији је циљ био да се утврди на који начин млади највише проводе вријеме на интернету, те какво је њихово мишљење о предностима и недостацима глобалне мреже и сервиса које нуди. Напослијетку, као закључак предавања ученици су издвојили сљедеће:

Ми користимо интернет. Не допустимо да користи он нас!

Информатичку секцију чине ученици: Милица Боровчанин, Ивана Гутаљ, Павле Боровчанин, Павле Биљић, Стефан Биљић, Ана Јанковић, Марија Амовић, Стефан Томанић, Ана Бојовић, и Сергеј Марковић, под руководством проф. Горане Вуксић.