Изложба фотографија

Почетком априла је у школском холу постављена изложба фотографија ,,Трагом завичаја – четири годишња доба“. Излагачи су ученице СШЦ ,, Василије Острошки“ Соколац: Кристина Ерић, Милица Боровчанин, Теодора Ђерић, Горана Копривица и Елена Росић.

Свака фотографија је прича за себе; биљежи разне моменте у току дана и године, игру свјетлости и сјенки, али и оно између, медитативне тренутке. По свјетлости коју аутори користе, смислу како су жељели да ухвате моменат на фотографијама, уочљив је микс спонтаног и исценираног. Љубав према природи и животињама, као и чест мотив и симбол неба нит је која повезује све ауторе.

Кристина Ерић годинама фотографише, има свој студио и сарађује са професионалним фотографима широм Босне и Херцеговине. Милица Боровчанин излагала је фотографије у Народној библиотеци Соколац, априла 2022. године, на промоцији своје треће књиге поезије – ,,Чувари вјетрова“.

Фотографија је визуелни медиј, пуна симбола и скривених порука, њен циљ је да дјелује инспиративно и потакне на размишљање.

Школска библиотека организатор је и изложбе ,,Трагом завичаја – четири годишња доба“, треће по реду изложбе ученичких радова ове школске године.

На овом линку можете прегледати цијелу галерију уколико сте корисник Facebook друштвене мреже.