Добитници награде „Млади србиста“

Добитница овогодишње награде „Млади србиста“ Катедре за србистику за најбољи есеј ученика средњих школа на тему „Писмо нерођеном брату/ сестри“ је Доротеја Радановић, ученица Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња.

Другу награду освојила је Ана Тодоровић, ученица Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, а трећу Николина Секулић, ученица Средњошколског центра „Иво Андрић“ из Вишеграда.

На овогодишњи конкурс Катедре за србистику Филозофског факултета Пале за најбољи есеј средњошколаца пристигло је двадесет и осам радова из Требиња, Сокоца, Приједора, Вишеграда, Источног Сарајева, Бијељине, Милића, Гацка, Модриче, Дервенте, Бањалуке, Зворника, Братунца. Осим радова награђених ученика нарочито су запажени и радови Марка Мијатовића и Теодоре Бегенишић, ученика Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња, Ивоне Каурин и Николе Попадића, ученика Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева, Иве Драгојевић, ученице Електротехничке школе из Приједора, Огњена Бошковића, ученика СШЦ „Перо Слијепчевић“ из Гацка и Милице Мирјанић, ученице Медицинске школе из Бањалуке.

Похваљујемо радове свих осталих ученика који су својим размишљањима о теми везаној за проблем „бијеле куге“ као и значају српског језика и књижевности показали изузетну зрелост и таленат.