Анастасија Симић проглашена за најбољег ученика 59. генерације матураната

Дана 2. јуна на сједници Наставничког вијећа ученица 4г2 Анастасија Симић, проглашена је учеником генерације за школску 2022/23. годину (59. генерација матураната).

Анастасија Симић је рођена 14.7.2004. године у Сокоцу. Основну школу је завршила у ОШ „Соколац“ у Сокоцу, након чега је уписала гимназију рачунарско-информатички смјер у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац. У току школовања од првог до четвртог разреда имала је одличан успјех 5,00 и примјерно владање.

Како сама ученица каже, од основне школе завољела је информатику и програмирање. Учествовала је на многим такмичењима из области математике и информатике, те је добитник неколико признања. За вријеме школовања као одличан ученик, похађала је курс „Дјевојке, закорачите у будућност“, „Дизајнирање и одржавање wеб странице“ и „ECDL сертификат“. У току школовања, учествовала је у пројекту „IT и ти“ са професорицом Ањом Kрсмановић, у ком је наша школа добила новчана средства од 1500 KМ за опремање кабинета за информатику и неколико нових рачунара.

Такође, активан је члан драмске секције, коју води професорица Ана Марић, гдје је учествовала у више приредби и представа. Представа „Састанак наслијепо“ је добила много похвала и играла се више пута, како у нашем, тако и у другим градовима.

На крају Анастасија нам је поручила да је захвална нашој школи што јој је омогућено да се квалитетно школује у смјеру који је изабрала, и да је у наставку школовања већ одабрала „Нове рачунарске технологије“ у Београду.

Поред Анастасије имамо и 5 ученица добитница Вукове дипломе, које су имале одличан успјех (5.00) и примјерно владање у току четири године: Христина Гладанац, Милица Елез, Јелена Тодоровић, Наташа Копривица и Николина Телетина.