Испраћена јубиларна 60. генерација матураната СШЦ „Василије Острошки“

Грађани општине Соколац синоћ су у свијет одраслих испратили јубиларну 60. генерацију матураната Средњошколског центра „Василије Острошки“. Дјевојке и младићи у раскошним хаљинама и свечаним матурским одијелима прошетали су главном соколачком улицом Цара Лазара и изазвали одушевљење окупљених више стотина становника наше локалне заједнице.

Ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ Милица Боровчанин је раније истакла да је њен дјед Добро Боровчанин, иначе професор њемачког језика у пензији био прва генерација соколачке Гимназије, а да је она 60. што је знак континуитета трајања школства у нашој локалној заједници.

  • Мислим да је ово била заиста квалитетна генерација. У претходним годинама, били смо активни у граду што се тиче неких догађаја и манифестација, тако да је задовољство међу оваквом генерацијом бити најбољи. Планирам да упишем српски језик и књижевност на Одсјеку за српску филологију на Филозофском факултету у Новом Саду – навела је Милица, која је до сада добила око 70 награда и признања учешћем на конкурсима за литерарне и ликовне радове, на такмичењима у знању из српског и руског језика и историје, а само у овој школској години примила је осам награда.

Уз соколачке матуранте били су и матуранти из подручног одјељења са Хан Пијеска, чија настава се одвија у склопу Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.

Извор: ИНФО центар Соколац