Школске 2020/2021. године

Настава за 386 ученика у школској 2020/2021. почела је 1. септембра 2020, у специфичним околностима због пандемије вируса корона. Носиле су се маске, часови су трајали 20 минута; свако одјељење са више од 15 ученика дијелило се у двије групе. За обољеле ученике организована је oнлајн настава. Формирано је 21 одјељење (11 гимназијских, 5 одјељења шумарских техничара, 1 одјељење техничара за обраду дрвета, 3 економских техничара, 1 – туристичких техничара).

Подијељена су одјељењска старјешинства:

IГ-1 – Тадија Тадић,
IГ-2 – Бојана Симић,
IГ-3 – Свјетлана Драгић,
IIГ-1 – Марина Благојевић,
IIГ-2 – Ивана Ђурић Мојсиловић,
IIГ-3 – Јелена Бабић,
IIIГ-1 – Јелица Рајак,
IIIГ-2 – Сузана Пржуљ,
IIIГ-3 – Ивана Шука,
IVГ-1 – Татјана Максимовић,
IVГ-2 – Анка Пржуљ,
IШТ-1 – Бојан Самарџија,
IШТ-2 – Јована Ђогић,
IIШТ – Славко Цвијетић,
IIIШТ – Слађана Радовић,
IVШТ – Љуба Новосел,
IVДТ – Милинко Боровчанин,
IVТТ – Данило Тадић,
IЕТ – Драгана Ђерић,
IIЕТ – Невенка Ђурковић,
IIIЕТ – Јована Рацковић.

И поред отежаних околности усљед пандемије, средњошколци су постигли изузетне резултате. Милица Боровчанин, тада ученица 1. разреда гимназије, објавила је књигу поезије ,,Сунчев човјек“, на чијој су промоцији били изложени и Миличини ликовни радови, а сав новац од њихове продаје усмјерен је у хуманитарну акцију ,,Јованово мјесто под сунцем“. Прво мјесто, у категорији младих пјесника до 30 година, освојила је за пјесму ,,Перо, мастило и мач“ на Српско-аустријском фестивалу културе и умјетности, чији је организатор Српско културно друштво ,,Српска круна – Златна реч“ из Аустрије. Специјалну награду Милица је добила на конкурсу ,,Русија у мом оку“ Катедре за русистику Филолошког факултета у Бањој Луци. У оквиру пројекта ,, Култура сјећања, 1. мјесто на Регионалном такмичењу из историје имале су Милица Боровчанин и Ивана Гутаљ. Литерарни радови Милице Боровчанин и Ђорђа Ковачевића награђени су на конкурсу ,,Вјечни трагови митрополита Петра Сарајевског Зимоњића“, који је расписао Град Источно Сарајево.

Генерација 2020/2021.године

Ђорђе Ковачевић је са својим литерарним радовима учествовао на републичким конкурсима: Дан руског језика (1. мјесто), У част А. С. Пушкина (2. мјесто), Страдање и сјећање на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина (похвала).

На Републичком конкурсу поводом обиљежавања Дана Републике Српске 3. награду добио је Милош Лучић за ликовни рад, а похвалу Милица Боровчанин за литерарни рад.

Фондација ,,Мозаик“ је за финансирање одобрила пројекат ,,Књига је друг“, у којем су учествовали ученици: Ана Јашаревић, Младен Каповић и Тамара Беатовић са професорицом Ањом Крсмановић. Међународни дан математике обиљежен је изложбом радова са мотивима бројева, математичких облика и симбола.

Генерција 2020/2021.године

Средњошколци Михајло Мемедовић и Лука Вељовић имали су задивљујуће спортске успјехе. Михајло је заузео 1. мјесто у бацању копља, скоку увис и десетобоју, а 3. мјесто у троскоку на Првенству Србије, млађи јуниори. Лука је освојио: 1. мјесто на Државном турниру у боксу, Златну рукавицу у Суботици, 3. мјесто на Европском првенству, одржаном у Бијељини; учествовао на Европском првенству у боксу у Будви. Као најмлађи такмичар заузео је 2. мјесто на Сениорском првенству у боксу БиХ; 2. на Међународном турниру у боксу у Новом Саду.

Анђела Симић, у то вријеме ученица 3. разреда гимназије и вишеструка  шампионка Балкана и БиХ у модерним плесовима, побиједила је  на међународном онлајн такмичењу у хип- хопу ,,Hip Hop Dance Challenge“, на телевизијском такмичењу ,,Ритам Европе“ била је трећа, као и на међународном такмичењу ,,Dance Sarajevo“.

За ученика генерације школске 2020/2021. године изабрана је Анамарија Каностревац.