Школска слава

Светосавска приредба и изложба ликовних радова ученика организовани су у просторијама школе, поводом школске славе.

Након Литургије и ломљења славског колача на Савиндан, окупљеним ученицима и професорима обратио се директор Дејан Боровчанин, а затим је приредбу отворио хор Химном Светом Сави. Лик и дјело првог нашег просвјетитеља ученици су освијетлили са историјског, теолошког и књижевног становишта; у дијалошкој и монолошкој форми, прозним фрагментима и бројним лирским пјесмама.

Свети Сава учи нас основама култивисаности-никога никад нису славили за оно што је добио, него је памћење награда за све што је дао. Духовност и култура су со у људском животу, једва примјетне и мало цијењене, а неопходне.

Свети Сава се као школски празник слави сваког 27. јануара од 1823. године, по наредби кнеза Милоша Обреновића. Светосавље, српски језик и ћирилица најбитнија су обиљежја српског националног бића.

Сјећање на Светог Саву оживјели су ученици: Милица Боровчанин, Ивана Гутаљ, Ана Бојовић, Ана Јанковић, Павле Боровчанин, Стефан Томанић, Павле и Стефан Биљић, Ђорђе и Никола Косорић; Кристина Ерић снимила је фотографије, Милица Тешановић пружила техничку подршку. Помогли су им професори: Ана Добриловић, Младена Врбарац, Срђан Новаковић, Иван Гашевић, Сузана Пржуљ. Школски хор увјежбао је Радомир Чворо, професор музичке културе.