Зашто уписати информатичку гимназију?

За нови гимназијски смјер који од септембра 2019. године уписују ученици наше општине из године у годину влада све већа заинтересованост. Ријеч је о гимназији рачунарско-информатичког смјера

По чему се информатичка гимназија разликује од других?

 •Најтраженије занимање и добро плаћен посао

               Савремене технологије су постале незамјенљиви дио нашег свакодневног живота. Млађе генерације не знају како је изгледао живот прије појаве мобилних телефона и интернета. Све већа примјена рачунара доводи до веће потражње информатичких занимања, која су постала дефицитарна. Једино дипломци информатике не чекају посао.

На питање каква будућност чека оне који су одабрали ИТ усмјерење Анастасија Симић, матурант информатичке гимназије, наглашава да је овај смјер добра опција за све који воле рад на компјутеру, а нису сигурни чиме би се тачно бавили у животу.

„Рецимо, ја сам вољела компјутере а нисам имала представу како изгледа програмирање, а у овој гимназији сам схватила да је баш то оно што ме занима. Неки од мојих школских другара су схватили супротно, па су, на примјер, одлучили уписати фармацију. Информатичка гимназија је одлична јер нуди ту слободу избора и поред упознавања програмских језика ученици у њој уче и историју, биологију, хемију и могу да изаберу факултет који пожеле.“

 •Квалитетно, савремено, примјенљиво

               У свијету ИТ-а врло је важно да увијек имамо нова и примјењива знања. Гимназија рачунарско-информатичког смјера своје ђаке учи савременим техникама и вјештинама.

 •Добра подлога за све факултете

               Поред тога што се савладају савремене рачунарске технике и вјештине, акценат се ставља и на добијање темељног општег образовања. Као матурантима наше гимназије отворена су им врата факултета свих усмјерења.

 •Настава

               Наставни план и програм реализује се у савремено опремљеним учионицама, а акценат се ставља на практични рад поготово из стручних предмета.

Припремили ученици 4г2 са проф. Ањом Крсмановић (март 2023. године)