Међународни дан поезије – 21.март

Поводом Међународног дана поезије, 21. марта, одржано је предавање у Средњошколском центру „Василије Острошки“ у Сокоцу. Предавање су припремили Душан Пејић, асистент на Катедри за српски језик и књижевност и Огњен Кандић, асистент Катедре за филозофију Филозофског факултета у Палама. Говорили су о значају поезије, а такође су матурантима представили Филозофски факултет и своју катедру.

Ученици наше школе Ана Бојовић, Милица Тешановић, Милица Боровчанин, Анастасија Симић и Анђела Бајагић су припремили кратко излагање о поезији, док су ученици Маја Грујић, Хелена Туторић, Елена Росић, Милица Савчић, Мија Рајић и Данило Васић осмислили музеј поезије.

У кабинету српског језика у току дана ученици и професори су имали прилику да се окушају у квизу знања, почасте се слаткишима, уживају у лијепој музици, изаберу цитат за себе или да се фотографишу у кутку за „селфије“. Такође, ученици су припремили књиге познатих свјетских и српских аутора, као и тезе о различитим епохама и правцима. Ученици се овом приликом захваљују и проф. Ани Марић која им је помогла у реализацији ових активности.