Милица Боровчанин поново освојила 1. мјесто, а Милош Лучић 3. мјесто

На конкурсу за избор најбољих литерарних и ликовних радова на тему „Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац“ Милица Боровчанин је освојила 1. мјесто (литерарни рад), а Милош Лучић 3. мјесто (ликовни рад).

Наиме, поводом обиљежавања сјећања на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац, ЈУ „Спомен-подручја Доња Градина“ и Републички педагошки завод су расписали конкурс за избор најбољих ученичких ликовних и литерарних радова на тему „Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац“. На конкурсу су учествовали сви ученици основних и средњих школа Републике Српске.

Наши ученици су нас навикли и по ко зна који пут су освојили награде у оба сегмента. Честитамо од срца Милици и Милошу, али и свим професорима који се труде и дају све од себе да оваква дјеца имају прилику да покажу шта то могу. А изгледа да могу много, јер школски сајт је преплављен наградама и успјесима наших ученика у последње вријеме!

Милица и Милош ће вриједне награде примити лично 23. априла у Доњој Градини, на обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида НДХ у Концентрационом логору Јасеновац.