Предавања поводом 26.јуна – дана борбе против злоупотребе наркотика

Данас смо имали част и задовољство да угостимо господина Милана Пекића, директора Канцеларије за борбу против дрога Републике Србије.

Господин Пекић је на челу тима који у Републици Србији едукује наставно и ваннаставно особље како би у својим школама правовремено препознали ученике који конзумирају наркотике и на тај начин им дали бар неку шансу да преживе.

Овом приликом Милан Пекић је одржао и једно веома квалитетно предавање у нашој школи, гдје су наши професори и ваннаставно особље добили прилику да повећају своје личне компетенције а све на корист нашег друштва, јер један „овисник“ не уништава само себе већ и цијелу породицу. Поред наших професора, предавањима је присуствовао и директор ЈУОШ „Соколац“, Ђорђе Рајић, као и дио наставног особља основне школе, на чему им се захваљујемо.

Фокус на овим предавањима је био на едукацији професора како да препознају конзументе наркотика, који су симптоми за сваки наркотик појединачно, као и које су то дроге актуелне на нашем подручју. Поред тога, сазнали смо како и гдје се лијече „зависници“. Добили смо много примјера гдје су исти извршили „рестарт живота“ и касније постали успјешни породични људи. Информација вриједна дивљења која даје наду да постоји шанса за свакога ко искрено жели да се излијечи.

У сваком случају, један велики дан за нашу школу, али и нашу општину, јер немамо много прилика да угостимо овако велике људе доказане у свом послу.

Милан Пекић је директор Kанцеларије за борбу против дрога у Републици Србији. Завршио је Kриминалистичку академију у Београду, смер криминологија, и Високе студије безбедности и одбране у оквиру Школе националне одбране Универзитета одбране у Београду. Већину своје каријере провео је у Министарству унутрашњих послова, обављајући послове везане за злоупотребу дрога.