Почетком 21.вијека (3.дио)

Школске 2006/2007. постојали су сљедећи смјерови и образовни профили: гимназија општег смјера, шумарство и обрада дрвета (шумар, шумарски техничар, столар, техничар за примарну обраду дрвета), саобраћај (возач моторних возила, техничар друмског саобраћаја); уписала су се 764 ђака.

Генерација 2006/2007.

Почетком октобра спроведена је екскурзија на Црногорском приморју за: IVДТ, IIШ и III Ш. Министарство просвјете и културе и МУП РС организовали су акцију ,,Не дроги“. Ученици наше школе – Његош Новаковић и Ђорђе Дупљанин су за активно учествовање добили 2. и 3. награду, коју им је уручио министар Станислав Чађо. Његош Новаковић освојио је 2. мјесто, а Ђорђе Дупљанин – 4. на Регионалном такмичењу из математике, 24.марта 2007. у Гацку. Ученици су направили укупно 51648 изостанака, 5822 неоправдана; три ученика су искључена због тежих дисциплинских прекршаја.

Генерација 2006/2007.

Током љетњег распуста стављена је нова фасада на школски објекат, промијењена столарија, постављен ламинат у неколико канцеларија и набављен намјештај. Купљен је и нов комби за школске потребе.

10 -годишњица матуре генерације 2006/2007.

Од 26 одјељења школске 2007/2008, у Хан Пијеску су уписана четири одјељења гимназије. Осим гимназије, у Сокоцу су били заступљени: шумарство и обрада дрвета (столар, шумар, шумарски техничар, техничар за примарну обраду дрвета), саобраћај (возач моторних возила) и машинство и обрада метала (машински техничар).

На Регионалном такмичењу у Вишеграду 1. мјесто освојила је женска одбојкашка екипа; на Републичком такмичењу у Модричи, 19. априла 2008, одбојкашице су заузеле 3. мјесто. Вођа екипе био је проф. Данило Тадић. Представници Савјета ученика покренули су часопис ,,Средњошколац“, педагог Александра Марковић била је координатор Савјета ученика. Школа је покретач и „Побјегтива“, часописа шаљивог садржаја. Поводом Дана жена, професорица Невенка Ђурковић је са ученицима припремила школску приредбу. Поводом Видовдана, Удружење књижевника РС, Подружница Источно Сарајево, додијелило је 1, 2. и 3. награду за литерарне радове Јелени Марјановић, Мирјани Станишић и Светлани Вуксановић, ученицама проф. Сузане Пржуљ.

Генерација 2007/2008.

На излет у Требиње ишла су одјељења 1. разреда, за остале разреде организован је излет у Бијељину. Од 25, маја до 1. јуна трајала је екскурзија у Грчкој за 3. разред гимназије. Начелник општине Соколац Драган Цвијетић угостио је матуранте Средње школе Соколац који су имали одличан успјех током четворогодишњег школовања (17 Сокочана и 10 Ханпјесачана). Једини вуковац била је Милица Алемпић са Хан Пијеска.

Генерација 2007/2008.

Сљедеће струке заступљене су 2008/2009. школске године: шумарство и обрада дрвета (шумар, шумарски техничар, столар, техничар за примарну обраду дрвета), машинство и обрада метала (машински техничар), гимназија – општи смјер.

Дужност директора имао је Жарко Ковачевић, помоћника директора – Добро Боровчанин. Послове педагога обављала је Александра Марковић, библиотекара – Стака Боровчанин, секретара – Милена Одовић.

Генерација 2008/2009.

Еколошку секцију водила је Весна Планинчић Грујић, спортске секције: Данило Тадић, Мирослав Максимовић и Драган Радић. Координатор Савјета ученика била је Марина Благојевић.

На Регионалном такмичењу из српског језика и језичке културе у Источном Сарајеву 1. мјесто заузела је ученица Невена Цуровић (5. на Републичком такмичењу), коју је припремала проф. Сузана Пржуљ. Гимназијалка Милица Добриловић освојила је 2. награду на Републичком конкурсу за избор најбољих литерарних радова поводом 17. рођендана Српске. Ученик Никола Дрљић заузео је 2. мјесто на Републичком такмичењу у шаху; Милица Ђурковић – 3. мјесто у скоку удаљ (Републичко такмичење); на Републичком такмичењу (трчање на 1000 м) Никола Вељовић – 3. мјесто, а на Васкршњем кросу на Озрену Никола је био први. Средњошколац Срђан Ђорда освојио је 2. мјесто у џуду на Међународном такмичењу у Игалу.

Генерација 2008/2009.

Светосавска приредба одржана је 27. јануара у Кино-сали. Екскурзија у Грчкој није реализована због епидемије грипа. Свечано је обиљежен завршетак школске године у Кино-сали, 10. јуна 2009; пригодне поклоне добили су вуковци, као и одлични ученици током четворогодишњег школовања.