Наши ученици државни побједници на m:tel App такмичењу

Ученици Тамара Бакмаз, Сергеј Беатовић и Немања Ећимовић су данас побиједили на такмичењу m:tel App. Под менторством проф. Ање Крсмановић, овај тим се побједом на нивоу БиХ пласирао на регионално такмичење. Завршно регионално такмичење ће се одржати у Београду са побједничким тимовима из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Апликација се зове you choose you и помоћу ње средњошколци могу да се одлуче за будуће занимање јер ради на концепту професионалне орјентације.

M:tel App такмичење је такмичење у изради мобилних апликација (Андроид и иОС), а намијењен је ученицима средњих школа који се школују у гимназијама или стручним школама које имају одјељења или смјерове за ученике који се специјализују у области рачунарства и информатике, као и свих осталих средњих школа у Босни и Херцеговини које имају ученике заинтересоване за учешће у овом конкурсу.

Циљ пројекта је подршка знању за будућност и младима, развој IT сектора и развој тржишта мобилних апликација на локалном језику.

Такмичење се реализује уз сагласност са ресорним министарствима и у њему учествују школе из цијеле Босне и Херцеговине – Република Српска, Федерација БиХ, те Брчко Дистрикт.

Ученици су се такмичили на државном нивоу и, осим знања која су стекли, пет најбољих појединаца и тимова ће освојити и изузетно вриједне награде – паметне мобилне телефоне.

Учесници конкурса могу бити појединци или тимови, а тимови могу да броје највише три члана који морају бити ученици из исте школе.

Будући да је компанија Мтел дио групације која послује регионално, исти конкурс ће бити истовремено организован и у Србији и у Црној Гори, а најбољи аутори апликација из БиХ такмичиће се на регионалном нивоу у Регионалном Апп изазову, који организују Телеком Србија, Мтел БиХ и Мтел Црна Гора, и у коме ће се наћи ученици из све три наведене земље.

Најбољи појединци и тимови ће тако имати могућност освајања додатних награда, а побједници ће бити адекватно награђени.