У хуманитарном базару наши ученици прикупили 2881 КМ за Терзиће из Мокрог и Милицу из Кнежине

Савјет ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац одржао је данас хуманитарни базар „Заједно можемо све“ за помоћ породици Терзић из Мокрог и дјевојчици Милици Јовановић из Кнежине.

Коодринатор-професор Ања Крсмановић рекла је Катери да је на базару прикупљена 2881 КМ, те да је пријатно изненађена колико суграђана се одазвало овој хуманитарној акцији.

Она се захвалила посјетиоцима који су куповином једне од њихових услуга које су понудили на базару, помогли овим породицама.

Крсмановићева је подсјетила да су у холу школе наступили талентовани ученици као улични свирачи, да је један од кабинета био преуређен у кутак за уљепшавање, други као кутак за игрице, док су се у трећем продавали слаткиши које су ученици сами припремали.

У једној од просторија налазио се и кутак за умјетност, гдје су заинтересовани могли да купе књиге, умјетничке слике, цртеже и ликовне радове.

У пожару који је букнуо у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром код Пала 15. јануара смртно је страдала осмогодишња дјевојчица и њена тридесеттрогодишња мајка, а изгорјели су приземље и спрат куће.

Милица Јовановић је ученик у Основној школи на Сокоцу, а недавно је тешко повријеђена у саобраћајној незгоди.

Преузето са сајта katera.news