Никола у свијету дизајна и маркетинга

Никола Косорић је ученик 3. разреда гимназије – информатички смјер, у СШЦ-у ,,Василије Острошки“ Соколац. Већ је пет година откако је дизајн као свој хоби претворио у уносан посао.

,,Радим за клијенте широм свијета, најчешће из Хрватске, Македоније, Србије, Шведске. Моје услуге привукле су пажњу многих, међу њима Богдана Лаловића, познатијег као SerbianGamesBL. За Богдана стварам дигиталне илустрације које он дијели на друштвеним мрежама, гдје га прати 2 милиона људи. Сарађујем и са другим инфлуенсерима попут Луке Јерковића, који има преко 800 хиљада пратилаца. Радим и за тренере Милоша Премчевића и Исидору Јелачу, познатим по сарадњи са Војажом, Бресквицом, Теодором Џехверовић… Специјализован сам за израду логотипа, објава и дизајна реклама за различите брендове“, рекао је Никола.

Преко 3000 радова (наљепница, постера, флајера, реклама, објава на популарним друштвеним мрежама…) креирао је у Адоб фотошопу. Клијенте привлачи путем препорука градећи повјерење за дуготрајну сарадњу, што је устаљено у пословном свијету.

,,Вјерујем да дизајн има моћ да пренесе поруке и створи снажне утиске, осјећам задовољство што сам дио тог креативног процеса. Своје вјештине развијао сам самостално користећи интернет као неисцрпан извор знања. Кроз властити напор и истраживање постао сам самоуки дизајнер, стално се усавршавајући и пратећи нове трендове“, нагласио је Никола.

Припремила: проф. Сузана Пржуљ