Друга деценија 21. вијека (4. дио)

У 20 одјељења (Хан Пијесак – 4 одјељења гимназије) распоређено је 459 ученика школске 2016/2017; струке и образовни профили: шумарство и обрада дрвета (столар, шумарски техничар), економија, право и трговина (економски техничар), гимназија – општи смјер.

Подјела старјешинстава по одјељењима

IГ-1 – Тадија Тадић, проф. историје и географије,

IГ-2 – Радмила Веселиновић, проф. енглеског језика,

IГ-3 – Анка Пржуљ, проф. биологије,

IIГ-1 – Марина Благојевић, проф. историје,

IIГ- 2 – Ивана Ђурић Мојсиловић, проф. енглеског језика,

IIГ-3 – Невенка Ђурковић, проф. српског језика и књижевности,

IIГ-4 – Соколка Грујић, проф. српског језика и књижевности,

IIIГ- 1 – Данило Тадић, проф. физичке културе,

IIIГ-2 – Јелица Рајак, проф. физике,

IIIГ- 3 – Јелица Јагодић, проф. социологије,

IVГ-1 – Радмила Цвијетић, проф. хемије,

IVГ-2 – Весна Планинчић Грујић, проф. биологије, 

IVГ-3 – Сузана Пржуљ, проф. српског језика и књижевности,

IVГ-4 – Јована Рацковић, проф. енглеског језика,

IШТ – Стефан Цвијетић, инж. шумарства,

IIШТ – Мирослав Максимовић, проф. физичке културе,

IIIШТ – Слађана Радовић, инж. шумарства,

IVШТ – Љуба Новосел, инж. шумарства,

IIIС – Славко Цвијетић, инж. машинства,

IЕТ – Драгана Ђерић, дипл. економиста

Анђела Ковачевић добила је специјално признање за литерарни рад ,,Шта то Србија треба да зна о мени“, поводом обиљежавања Дана  државности Републике Србије; конкурс је расписао Генерални конзулат Србије у сарадњи са РПЗ-ом Републике Српске. Анђела, проф. Сузана Пржуљ и директор Жарко Ковачевић присуствовали су свечаном пријему у Генералном конзулату Србије у Бањалуци; награда за Анђелу Ковачевић и проф. Сузану Пржуљ био је 10-дневни боравак на Тари и у Врњачкој Бањи. На Регионалном такмичењу из математике 2. мјесто освојио је Милош Радовић, а 3. мјесто Милица Мирић, ученици професорице Бојане Симић. На Регионалном такмичењу из енглеског језика 2. мјесто заузео је Владан Васиљевић, кога је припремала професорица Радмила Веселиновић. У априлу, на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе у Требињу нашу школу представљала је Нина Абазовић, чији је ментор била проф. Сузана Пржуљ.

На Међународној ревији спорта у Сарајеву 1. мјесто освојила је женска одбојкашка екипа из наше школе; 1. мјесто на Регионалном такмичењу у атлетици такође је заузела екипа наше школе. Вођа екипа био је професор Данило Тадић. Његови ученици имали су сљедеће резултате на МОИ РС у Бањалуци: Сара Лучић – 1. мјесто у скоку удаљ, Ања Чолаковић – 2. мјесто у трчању на 100 метара, Тијана Зекић – 3. мјесто у трчању на 100 метара. Екипа рукометаша освојила је 3. мјесто на МОИ РС у Источном Сарајеву, вођа екипе био је професор Мирослав Максимовић.

Драмска секција одиграла је представу ,,Ожалошћена породица“ 12. маја 2017. у Парохијском дому Романијске Лазарице. На екскурзију у Грчку ишло је 87 ученика 3. разреда од 13. до 21. маја. Милица Ујић изабрана је за ученика генерације на сједници Наставничког вијећа, 30. маја 2017.

У Народној библиотеци Соколац, 6. јуна 2017, ученици Соња Марковић и Владан Васиљевић су са проф. Сузаном Пржуљ промовисали ,,Приче из Либана“, књигу савремених путописа књижевника Николе Поповића, филолога и преводиоца. Настава је завршена 14. јуна 2017.

Уводна шпица представе „Ожалошћена породица“

Школске 2017/2018. године од 410 ученика формирано је 19 одјељења (Хан Пијесак – 4). Биле су заступљене сљедеће струке: шумарство и обрада дрвета (техничар за обраду дрвета, шумарски техничар), економија, право и трговина (економски техничар), туризам и угоститељство (туристички техничар), гимназија општег смјера.

Од марта до септембра 2017. вршилац дужности директора била је Марина Благојевић, професор историје. Мирослав Максимовић, професор физичке културе,  директор је Школе од 23. септембра 2017. до 25. децембра 2021. године.

Професор Мирослав Максимовић

Драмска секција и професорица Ивана Ђурић Мојсиловић гостовали су са представом ,,Ожалошћена породица“ на Другом фестивалу екс-Ју позоришта у Теслићу, 20 октобра 2017.

На Регионалном такмичењу из математике 2. мјесто освојио је Милош Радовић, кога је припремала професорица Бојана Симић. На Регионалном такмичењу из физике Милош Радовић заузео је 2. мјесто, ментор је била професорица Јелица Рајак. На истом такмичењу из физике Тамара Боровина имала је 5. мјесто, ментор – професорица Ивана Шука. На Регионалном такмичењу у малом фудбалу ученици наше школе освојили су 2. мјесто, на Регионалном такмичењу у атлетици били су побједници; вођа екипа – професор Данило Тадић. За најбољег атлетичара средњих школа проглашен је Никола Пејовић, за најбољу атлетичарку – Аница Бартула, обоје ученици наше школе. На МОИ РС у Бањалуци Сара Лучић је освојила 1. мјесто у скоку удаљ, а Аница Бартула – 1. мјесто у трчању на 100 метара.

Ученици наше школе организовали су турнире у баскету и малом фудбалу, од 31. марта до 1. априла 2018, ради помоћи друговима лошег имовног стања да оду на екскурзију. Од 16. до 20. априла трајала је акција пошумљавања за ученике 3. разреда, зарађена средства уплаћена су за екскурзију. Средњошколци су хуманост показали и у случају обољелог суграђана Ненада Перовића, организовали су хуманитарни турнир.

У мају су 15 ученика наше школе и координатор, проф. Сузана Пржуљ учествовали у пројекту ,,Од идеје до реализације“ Viva škole filma. Резултат је био документарни филм ,,Трагом завичаја“, ауторско дјело соколачких средњошколаца, у режији гимназијалца Његоша Павловића. Гост наше школе био је познати режисер Ратко Орозовић, директор Viva film festivala.

За Дан школе и школску славу, 10. маја 2018. у Парохијском дому, чланови Драмске секције, под руководством професорице Иване Ђурић Мојсиловић, виртуозно су извели представу ,, Славне личности из српске историје“.

За ученике генерације изабрани су гимназијалац Владан Васиљевић и шумарски техничар Сара Вукојичић.

Из представе „Славне личности српске историје“: