Награда за Милицу на Фестивалу поезије младих у Врбасу

Сокочанка Милица Боровчанин добитница је награде ,,Станко Симичевић“ за најмлађег учесника на Фестивалу поезије младих у Врбасу, који је трајао од 21. до 25. маја 2024. године.

На овој традиционалној поетској манифестацији, 56. по реду, једној од најзначајнијих у земљама бивше Југославије, широкој публици представили су се млади пјесници – будућност српске поезије. Право учествовања имали су млади до 27 година старости из Србије и земаља региона, са 10 необјављених ауторских пјесама. У протеклих пет и по деценија на Фестивалу су учествовали: Десанка Максимовић, Бранко Ћопић, Мирослав Антић, Матија Бећковић, Душан Костић, Рајко Петров Ного, Љубивоје Ршумовић, Момо Капор, Ђорђо Сладоје и многи други књижевници. Међу његовим утемељивачима су пјесници Душко Трифуновић и Перо Зубац, који је и овогодишњи предсједник стручног жирија.

Овај фестивал богатог културног садржаја завршен је наступом музичке умјетнице Лене Ковачевић и 10 финалиста, међу којима је Милица Боровчанин, матуранткиња гимназије у СШЦ ,,Василије Острошки“ Соколац.

Припремила: проф. Сузана Пржуљ