+387 57 400-670

ss72@skolers.org

Месец: октобар 2024.

Активни средњошколци

Активни средњошколци

Активни средњошколци Соколачке средњошколке: Жељана Рундић, Ана Газија и Маја Грујић, у сарадњи са професором Срђаном Новаковићем, учествовале су на UPSHIFT радионици, одржаној у периоду од 1. до 3. октобра 2024. у Етно-селу Станишићи. Тим ,,Заједно можемо“, како су се Сокочанке назвале, уочио је и истакао проблем пасивности младих у.

Aкцијa „Буди дијете Јахорине“

Aкцијa „Буди дијете Јахорине“

Aкцијa „Буди дијете Јахорине“ Обавјештавамо ученике да Олимпијски центар „Јахорина“, како годинама уназад, тако и ове године, организује сада већ традиционалну акцију „Буди дијете Јахорине“, у оквиру које обезбјеђује бесплатно скијање за дјецу. Право учешћа у овој акцији имају сви ученици. Ученици са мјестом пребивалишта Соколац, дужни су да у.

Посјета школској библиотеци

Посјета школској библиотеци

Посјета школској библиотеци Школску библиотеку колективно су данас посјетили одјељење Iшт и Бојана Давидовић, проф. српског језика и књижевности. У 45-минутном опуштеном разговору ученици су овладали техником проучавања књиге, употребом рјечника и енциклопедија; предочен им је начин класификације књижног фонда; читали су одломке из књига и постављали занимљива питања. Циљ.

Злочин и казна

Злочин и казна

Злочин и казна „Е па, тако ће се и он стално око мене вртети, као лептир око свеће; слобода ће му омрзнути, почеће да се задубљује у мисли, заплитаће се, сам ће себе сасвим заплести, као у мрежу, измучиће се на мртво име“ (Достојевски). „Злочин и казна“ је роман руског.

Да ти ријеч не буде страна(ц)

Да ти ријеч не буде страна(ц)

Да ти ријеч не буде страна(ц) Октобар – мјесец књиге обиљежава се под слоганом ,,Да ти ријеч не буде страна(ц)“, промовисањем читања и акцијом даривања интересантних књига школској библиотеци. Најактивнији читаоци су ученици IV-2, гимназијског одјељења рачунарско- информатичког смјера, као и Свјетлана Драгић, њихова професорица српског језика и књижевности. Највише.