Бесплатно онлајн предавање: „Од идеје до апликације“

Поштовани,

Задовољство нам је да Вас позовемо на бесплатно онлине предавање које ће се одржати поводом актуелног м:тел Апп такмичења за средњошколце из БиХ које интересује програмирање и израда апликација.

Тема предавања је „Од идеје до апликације“ а предавач је Андреј Томић, (senior software developer у helu.io), аустријској компанији са сједиштем у Бечу и оснивач властитог стартапа Atomic Solutions у Бањалуци. Велико искуство је стекао радећи на развоју софтвера у иностраним компанијама а протеклих пет година се професионално бави израдом апликација за мобилне уређаје.

Андреј Томић ће говорити о најчешћим замкама при изради апликација те како изгледа израда апликација кроз итеративне процесе уз неколико case study примјера. Такође, упознаће нас са основним појмовима у програмирању мобилних апликација као што су MVP – Minimum Viable Product, USP – Unique Selling Point, Scrum и многим другим.

Предавање “Од идеје до апликације” је првенствено намијењено професорима информатике средњих школа и осталим професорима који су заинтересовани да учествују као ментори, односно буду подршка својим ученицима. Пет најбољих тимова и њихови ментори освојиће награде и могућност даљег учешћа у регионалном такмичењу.

Молимо Вас да професорима прослиједите информацију о онлајн предавању.

Предавање ће се одржати у четвртак 27. октобра са почетком у 18.30 часова а присуствовати можете путем MS Teams платформе. Региструјте се путем онлајн форме најкасније до 27. октобра до 16.00 часова како бисте добили линк на којем ћете пратити предавање.

Више информације о м:тел Апп такмичењу можете пронаћи на адреси www.mtel.ba.

Лијеп поздрав,
Мтел, а.д. Бања Лука