Обиљежен „Свјетски дан менталног здравља“

Средња школа је вријеме изазова и промјена, раздобље у којем се суочавате с многим изазовима, али и приликама за раст и развој. Одрастање може бити узбудљиво, али и захтјевно, и управо зато је важно разговарати о менталном здрављу како бисмо боље разумјели себе и друге те научили како се носити с тим изазовима на здрав начин.

Због тога су ученици Савјета ученика са својим координатором, професорицом Ањом, на симболичан начин обиљежили 10. октобар, Свјетски дан менталног здравља. Поред радионица, подјеле флајера, топлих напитака и кутка за опуштање организовано је и предавање. Ученицима наше школе у Сокоцу, као и у подручној школи у Хан Пијеску обратила се магистрица психологије и практичар трансакционе анализе са искуством у раду са клијентима, Наташа Вујичић.
Велика заинтересованост средњошколаца потврдила је да је ова тема јако битна, те још једном скрећемо пажњу свим ученицима да уколико имају неки проблем или питање увијек се могу обратити школском психологу или доћи на секцију која се одржава сваке сриједе.