Обиљежен 21.март – Међународни дан поезије

Поводом Међународног дана поезије, 21. марта, ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ и чланови драмске секције, осмислили су музеј поезије.

У кабинету српског језика у току дана ученици и професори могли су да играју квиз знања, почасте се слаткишима, уживају у лијепој музици, изаберу цитат за себе или да се фотографишу у кутку за „селфије“. Такође, ученици су припремили тезе о пјесницима из различитих књижевних епоха, као и најзанимљивије податке из њихових биографија. Ученици и професори изабрали су књиге које бисмо сви требали прочитати, а неке од њих су: „Ана Карењина“, „Тврђава“, „9. новембар“, „Дјечак у пругастој пиџами“ , „На Дрини ћуприја“ , „Љубав у доба кокаина“ , „Злочин и казна“, „Хобит“ и друге.

Такође, дат је одговор на питање: „гдје вас читање“ може одвести? Најзанимљивији одговори су: у љепши свијет, у другу димензију, паралени универзум, гдје год пожелим, заборављену земљу. Треба истаћи и то да су гости музеја били ученици осмог разреда основне школе са својом професорицом енглеског језика Миленком Беатовић. Можемо закључити да поезија живи у сваком времену и чини свијет љепшим.