Милица Боровчанин поново побједник на конкурсу ,,Страдање и сјећање на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина“

Милица Боровчанин, матуранткиња гимназије у СШЦ-у ,,Василије Острошки“ Соколац, освојила је 1. мјесто на овогодишњем конкурсу ,,Страдање и сјећање на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина“.

Миличина пјесма ,,Коло“ проглашена је најбољом у конкуренцији литерарних радова средњошколаца из цијеле Републике Српске. На Дан сјећања на жртве усташког злочина – геноцида НДХ у логору Јасеновац, 12. маја 2024, награђеним ученицима основних и средњих школа Републике Српске биће уручена признања за најуспјешније литерарне и ликовне радове.

Ради подсјећања, Миличина пјесма ,,Син“ првонаграђени је рад на истом конкурсу 2023. године. Милица је добитник Плакете ,,Свети Стефан“, коју јој је додијелио предсједник Републике Српске Милорад Додик на овогодишњој церемонији обиљежавања Дана Републике. Милица Боровчанин је ове године побиједила и на Републичком конкурсу за најбоље литерарне радове поводом 32. рођендана Српске, као и на Републичком такмичењу из руског језика.

Припремила: проф. Сузана Пржуљ